gotvach.bg»Съвети»Мога ли да ям авокадо при гастрит?

Мога ли да ям авокадо при гастрит?

Мога ли да ям авокадо при гастрит?

Гастритът е сред водещите заболявания на стомашно-чревния тракт. Той се проявява в остра коремна болка вследствие на възпалена стомашна лигавица. Състоянието е излечимо, но ако не се предприемат навременни мерки, то може да прерасне в хроничен гастрит.

Причините за гастрита могат да бъдат различни, като най-основните от тях са стресът, употребата на някои лекарства, прекомерната употреба на алкохол, неправилните хранителни навици или хроничното повръщане.

Вследствие се причинява възпаление или раздразнение на лигавицата, която защитава стомашната стена и по този начин храносмилателните сокове могат да навлязат и да я повредят.

Лечението на гастрит се осъществява чрез специална диета, в която влиза консумацията на определени храни и се ограничава приемът на други.

Авокадото сред най-полезните плодове, като в състава му влизат ценни минерали, витамини, аминокиселини и фибри. До колко обаче е полезен неговият прием по време на гастрит и позволен ли е изобщо той?

Позволено ли е да се яде авокадо при гастрит

Според лекарски проучвания авокадото не оказва никакви вреди по време на гастрит. Още повече, смята се, че неговата консумация има терапевтичен ефект и по-скоро се насърчава в случай на това заболяване и се приема като позволена храна при гастрит.

Проучванията обясняват позитивния ефект на авокадото с неговия благоприятен състав, който унищожава бактериите, причиняващи болестта. Освен това приемът на авокадо спомага на организма да се справи с гастрита, като нормализира функциите на храносмилателната система, подпомага работата на отделителните органи и укрепва имунната система.

Затова включвайте редовно в менюто си вкусни и полезни рецепти като закуска с авокадо, гуакамоле и различни разядки с авокадо.

Вижте също какво съдържа авокадото и как да си направим масло от авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати