gotvach.bg»Съвети»Как да използваме костилката от авокадо

Как да използваме костилката от авокадо

Как да използваме костилката от авокадо

Авокадото е незаменим продукт в световната кулинария. Той е наричан още крокодилската круша заради грапавата си повърхност и характерен зелен цвят.

Авокадото добива широка популярност, той съдържа над 20 вида витамини, аминокиселини, фибри, полезни мазнини и микроелементи. Плодът е изключително полезен, като доставя незаменими ползи за кожата, тялото и здравето.

Още повече, почти всяка част от него дава ползи, което прави неговата употреба още по-широкоспектърна.

Прието е, че преди консумацията на авокадо, трябва да се обели тънък слой от обвивката и да се премахне костилката. Изненадващо или не, костилката на авокадото също може да бъде използвана.

Употреба на костилка от авокадо

Всъщност 70% от аминокиселините в състава на авокадото се намират именно в костилката на авокадото. Тя предоставя редица здравословни ползи – регулира високия холестерол, защитава от коронарни артериални заболявания, предотвратява сърдечносъдовите заболявания и др.

Заради горчивия си вкус костилката трудно може да се яде.

За да използвате костилката на авокадото, можете да премахнете нейната горна кафява ципа. След това можете да я нарежете и изпечете на слаб огън.

Когато придобие златисто-червен цвят, можете да я оставите да се охлади и изсуши. Натрошавате я в кафемелачка и я използвате като отвара, която варите в гореща вода за около 10 минути. Готовият бульон трябва да се охлади и да се консумира през целия ден.

Други приложения на костилката от авокадо

- Добавка към супи, салати с авокадо, паста, ориз, пържени картофи и др.;

- Като подправка в основни ястия с месо или в зеленчукови яхнии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати