gotvach.bg»Съвети»Как се прави сок от дюли

Как се прави сок от дюли

Как се прави сок от дюли

Дюлите са плодове, които обикновено асоциираме с техния специфичен вкус, мъхеста обвивка и свойството им да запичат. Всъщност обаче свойствата на дюлята са далеч по-многобройни и значителни.

Плод със стари традиции, дюлята доказва през времето своето лечебно действие. В състава ѝ влизат витамини от групите А, В и С; фосфор; желязо; магнезий; нарий и целулоза. Плодът съдържа и в по-малки количества мед, манган и кобалт.

Заради своя ценен състав дюлята спомага в борбата с инфекции на носоглътката, заболявания на дихателните пътища, както и инфекции и възпаления на бъбреците, пикочните пътища и стомашно-чревния тракт.

Заради своя полезен състав дюлята се оказва изключително благоприятен плод за консумация. Сокът от дюля е особено добра алтернатива, ако не обичате да консумирате дюлята в нейното нормално състояние.

Как да си приготвите сок от дюля

За тази цел са ви необходими само добре узрели плодове, които трябва предварително да измиете и да почистите техния мъх.

Те се нарязват на дребни кубчета, след което се пресоват. Полученият от дюлите сок се прецежда добре.

Тъй като дюлевият сок притежава наситено кисел вкус, то е препоръчително веднага да го разредите със захарен сироп.

Готовият сок от дюля се приема веднага. Може да се приготвя и в смес със сок от ябълки, круши или грозде, като съотношението е според вашето желание.

Сокът от дюли има благоприятно въздействие върху психологическите функции. Той укрепва функциите на сърцето, нормализира сърцебиенето, спомага при симптоми на жълтеница, както и може да спре повръщането.

Прочетее също за какво са полезни дюлите, как да изсушите дюли и как да съхраняваме правилно дюли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати