Как се прави пюре от ябълки за бебе
Kako napraviti pire od jabuke za bebu?
gotvach.bg»Съвети»Как се прави пюре от ябълки за бебе

Как се прави пюре от ябълки за бебе

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
25166117
Как се прави пюре от ябълки за бебе

Днес в магазините се предлагат всякакви пюрета за бебета и на майките не се налага да приготвят домашна храна за любимите деца. Но ако сте решили да контролирате приготвянето на храната, за да сте сигурни в качеството и съставките ѝ, можете сами да направите пюрета за бебета.

И най-достъпният и полезен вариант е пюрето от ябълки. Ябълковото пюре е продукт, който се препоръчва да се включи от първите в менюто на бебета (от 4 месеца). Приготвянето е много просто, само не забравяйте да спазвате нужната хигиена.

Как се прави пюре от ябълки за бебе

Сортирайте ябълките, така че да няма нито натъртени и наранени, нито гнили. Плодовете трябва да са перфектни и узрели. Сортираните ябълки обелете и нарежете на филийки като премахнете сърцевината.

Сложете резените ябълка в малка тенджера, добавете вода и сложете на слаб огън на котлона. Гответе 15 минути, като разбърквате от време на време.

След това трябва да смелите ябълките с пасатор и тъй като приготвяте ястието за най-малкия член на семейството, пасирайте и през цедка, за да изключите евентуални останали парчета.

Пюрето се връща в тенджерата и се вари още 15 минути (на тих огън). Стерилизирайте предварително бурканите на пара или във фурната, напълнете ги с горещото пюре и ги затворете със стерилни капачки.

Обърнете бурканите с ябълково пюре с капачките надолу, завийте ги с хавлиена кърпа и ги оставете да изстинат напълно, след което ги приберете за постоянно съхранение в мазето, в хладен килер или в хладилник.

За по-голяма сигурност можете да стерилизирате затворените бурканчета с пюрето за няколко минути във вода, след което като в горния вариант ги обърнете още горещи с капачките надолу и оставете да изстинат.

Здраве на вашите деца и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати