Gotvach.bg»Съвети»Защо лютите чушки са лютиви?

Защо лютите чушки са лютиви?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Защо лютите чушки са лютиви?

Лютивината на лютите чушки се дължи на веществото капсаицин. Капсаицинът носи редица ползи за здравето. Той ускорява обмяната на веществата и помага на тялото за по-бързото изгаряне на калории.

Повишава телесната температура и увеличава сърдечната честота. Той действа противовъзпалително, ускорява кръвообращението, дори потиска растежа на ракови клетки. Капсаицинът е полезен и за кожата, защото намалява действието на свободните радикали и забавя стареенето.

Въпреки редицата ползи на капсаицина, не бива да се прекалява с хапването на люти чушки. Хората с индивидуална непоносимост също трябва да бъдат внимателни. Освен това прекаляването с него може да причини дразнене на червата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати