Gotvach.bg»Съвети»Защо лютите чушки са лютиви?

Защо лютите чушки са лютиви?

MarianeMariane
Джедай
254955
Защо лютите чушки са лютиви?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Лютивината на лютите чушки се дължи на веществото капсаицин. Капсаицинът носи редица ползи за здравето. Той ускорява обмяната на веществата и помага на тялото за по-бързото изгаряне на калории.

Повишава телесната температура и увеличава сърдечната честота. Той действа противовъзпалително, ускорява кръвообращението, дори потиска растежа на ракови клетки. Капсаицинът е полезен и за кожата, защото намалява действието на свободните радикали и забавя стареенето.

Въпреки редицата ползи на капсаицина, не бива да се прекалява с хапването на люти чушки. Хората с индивидуална непоносимост също трябва да бъдат внимателни. Освен това прекаляването с него може да причини дразнене на червата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен