Gotvach.bg»Съвети»Как се използва маскарпоне?

Как се използва маскарпоне?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се използва маскарпоне?

Не можем да си представим любимото на мнозина Тирамису без маскарпоне. Това изискано италианско сирене има мека и кремообразна структура, която е изключително благоприятна за приготвяне на различни десерти.

Смята се, че маскарпонето е измислено в областта Ломбардия, където в миналото се е наричало Маскарпа, което в превод означава вторичен продукт, извличан от суроватката при приготвянето на типичните твърди италиански сирена.

С консистенцията на извара, но без характерната зърнеста структура, маскарпонето се отличава с висока масленост (75 процента) и широко кулинарно приложение.

Объркано само с обикновена захар, от него се получава превъзходен крем за торта или сладкиш. То може да се консумира в комбинация с бисквити, бишкоти или сладки. От него може да се приготви ягодов чийзкейк с маскарпоне, нежна шоколадова торта с маскарпоне и дори лазаня с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен