Gotvach.bg»Съвети»Как се използва маскарпоне?

Как се използва маскарпоне?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се използва маскарпоне?
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Не можем да си представим любимото на мнозина Тирамису без маскарпоне. Това изискано италианско сирене има мека и кремообразна структура, която е изключително благоприятна за приготвяне на различни десерти.

Смята се, че маскарпонето е измислено в областта Ломбардия, където в миналото се е наричало Маскарпа, което в превод означава вторичен продукт, извличан от суроватката при приготвянето на типичните твърди италиански сирена.

С консистенцията на извара, но без характерната зърнеста структура, маскарпонето се отличава с висока масленост (75 процента) и широко кулинарно приложение.

Объркано само с обикновена захар, от него се получава превъзходен крем за торта или сладкиш. То може да се консумира в комбинация с бисквити, бишкоти или сладки. От него може да се приготви ягодов чийзкейк с маскарпоне, нежна шоколадова торта с маскарпоне и дори лазаня с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен