Пицата е едно от любимите ястия не само на италианците. Почти няма домакинство, в което пицата да е на почит. Може би една от най-добрите страни на пицата е, че на практика няма точна рецепта за приготвянето ѝ и всеки може да я гарнира по собствения си вкус.
Тестото за пица по традиция се приготвя без мляко, яйца и други подправки, но дори в Италия няма единен стандарт за нейната дебелина. В едни краища на страната се прави по един начин, в други – по друг. Общото правило все пак е пица да не бъде твърде дебела, а по-скоро тънка.
С какво ще гарнирате пицата е въпрос на личен избор. Важно е да отбележим обаче, че истинската пица се гарнира с малко на брой съставки, които се редят върху тестената основа.
Може първо да запечете добре разточеното тесто, после да го гарнирате и след това отново да го запечете, като така приготвената пица става изумително хрупкава и апетитна. Вторият вариант е да гарнирате тестото с любимите си продукти за пица – бекон, гъби, ароматни подправки, топени и пушени сирена, кашкавал, домати и др. и да ги запечете в загрятата фурна.
Продуктите, с които ще гарнирате пицата си, трябва да бъдат нарязани на тънко и най-важното – да не са прекалено воднисти и да не се прекалява с тях.
Ако обичате вкуса на домашно приготвената пица, опитайте непременно тези рецепти за:
- пица Калцоне;
- пица с кайма;
- пица с гъби;
- кето пица;
Коментари