gotvach.bg»Съвети»Как да избистрим чорбата на киселото зеле?

Как да избистрим чорбата на киселото зеле?

Как да избистрим чорбата на киселото зеле?

Ето един прост метод за избистряне на чорбата от кисело зеле. Нужни са само 1 яйчен жълтък, четвърт чаша студена вода, тензух или мрежеста цедка.

Започнете, като оставите бульона си от кисело зеле да къкри леко на средно слаб огън. Докато бульонът се загрява, отделете белтъка от жълтъка и го сложете в купа. Добавете 1/4 чаша студена вода и разбийте, докато стане пяна.

След като бульонът заври, бавно изсипете белтъчната смес в тенджерата, като разбърквате внимателно. Яйчният белтък ще се коагулира и ще улови всички примеси в бульона, който ще изплува на повърхността.

Оставете бульона да къкри още 5-10 минути, като разбърквате от време на време, за да не залепне белтъкът на дъното на съда.

След 5-10 минути изключете котлона и оставете бульона да се охлади за няколко минути. След това поставете фина мрежеста цедка или тензух върху чиста тенджера или купа и прецедете бульона през нея. Яйчният белтък ще улови всякакви твърди частици, оставяйки ви бистър, бистър бульон.

Изхвърлете твърдите частици, уловени в цедката или тензуха, и прехвърлете чистата зелева чорба в чиста тенджера или контейнер.

Сервирайте избистрения бульон от кисело зеле самостоятелно или го използвайте като основа за супи, яхнии или сосове.

Насладете се на избистрения бульон от кисело зеле!

Вижте още може ли да се прави кисело зеле през лятото?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати