Gotvach.bg»Съвети»При каква температура и колко време се пекат пилешки бутчета?

При каква температура и колко време се пекат пилешки бутчета?

MarianeMariane
Джедай
254955
При каква температура и колко време се пекат пилешки бутчета?

Смята се, че пилешките бутчета са една от най-вкусните части на пилето. Те са крехки и сочни, тяхното месо далеч не е е така сухо, като това на пилешките гърди. Освен това пилешките бутчета са изключително благодатни за кулинарна обработка и дори и начинаещите готвачи могат лесно да приготвят печени пилешки бутчета.

Добре е преди самото печене за измиете старателно пилешките бутчета и да ги подсушите. Някои домакини предпочитат да ги сварят предварително и след това да ги запекат, но това не е задължително.

Пилешките бутчета се намазват обилно с масло и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Средно големите бутчета с тегло около 350 грама изискват не повече от 45-50 минути печене, като за това време им е достатъчно само едно обръщане.

Свежи идеи и изпитани рецепти за приготвяне на пилешки бутчета може да намерите на нашата страница. Независимо дали ще приготвите бързи пилешки бутчета на фурна, бутчета с бира или чеснови пилешки бутчета с картофи, резултатът ви ще е гарантиран, а гостите – доволни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен