Gotvach.bg»Съвети»Има ли разлика между батат и сладък картоф

Има ли разлика между батат и сладък картоф

МиткоМитко
Новак
13
Има ли разлика между батат и сладък картоф

Разлика между батат и сладък картоф няма. Това е едно и също растение с различни наименования. Произхода му е от Южна Америка и е грудково растение. Богати са на скорбиала и витамин А. Освен грудките, понякога се използват и листата за храна.

Сладкият картоф или Бататът има разлика от обикновеният картоф, и дори е от друг вид растително семейство. Принадлежи към семейство грамофончета. Считат сладкия картоф за един от най-хранителните продукти в света. Вътрешността му може да бъде с различен цвят, най-често оранжев. Грудките му обикновено са бели, розови, жълти или червени.

Този вид картофи е препоръчителна храна за хора страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Веществата, които съдържа сладкия картоф, помагат за пречистване на кръвта и нормално кръвно налягане.

В кулинарията най-често се приготвя варен или печен батат, добавя се към много ястия и супи. Този вид картофи се използва и в приготвяне на сладкиши.

Ако вие все още не сте включили този вид картофи към своето меню, време е да го направите заради богатите витамини в тях.

Рецептите с батати са много вкусни. Опитайте супите с батати и батати с месо и ще се уверите сами.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати