Гъбите в масло са любимо предястие и гарнитура както към месни, така и към безмесни ястия. Приготвят се лесно и са изключително вкусни и уханни. Може да ги приготвите на тиган или пък във фурната. Въпрос на лични предпочитания.
При готвенето на гъби в масло е важно да не прекалявате с подправките, а дадете възможност на гъбите да освободят ароматите си и само леко да ги допълните.
Какви подправки се слагат на гъби в масло?
За да овкусите печурки в масло например, може да заложите на класически подправки за гъби, сред които:
- черен пипер;
- копър;
- магданоз;
- чесън на прах;
- див чесън;
- див лук;
- сушен лук;
- лимонов сок;
- сол.
Както вече споменахме, гъбите имат изявено ухание и ако използвате прекалено силни и много на брой подправки като къри, куркума, бахар, джинжидил, рискувате да "развалите" очарованието на гъбеното ястие.
При приготвянето на гъби в масло винаги се водете от правилото, че по-малкото е повече, залагайки на минимализъм в кулинарията.
А ако още не сте решили каква рецепта за гъби с масло да опитате, може да разгледате нашите предложения, сред които:
- гъби с чесън;
Коментари