Gotvach.bg»Съвети»Подходящи подправки за гъби в масло

Подходящи подправки за гъби в масло

Подходящи подправки за гъби в масло

Гъбите в масло са любимо предястие и гарнитура както към месни, така и към безмесни ястия. Приготвят се лесно и са изключително вкусни и уханни. Може да ги приготвите на тиган или пък във фурната. Въпрос на лични предпочитания.

При готвенето на гъби в масло е важно да не прекалявате с подправките, а дадете възможност на гъбите да освободят ароматите си и само леко да ги допълните.

Какви подправки се слагат на гъби в масло?

За да овкусите печурки в масло например, може да заложите на класически подправки за гъби, сред които:

- черен пипер;

- копър;

- магданоз;

- чесън на прах;

- див чесън;

- див лук;

- сушен лук;

- лимонов сок;

- сол.

Както вече споменахме, гъбите имат изявено ухание и ако използвате прекалено силни и много на брой подправки като къри, куркума, бахар, джинжидил, рискувате да "развалите" очарованието на гъбеното ястие.

При приготвянето на гъби в масло винаги се водете от правилото, че по-малкото е повече, залагайки на минимализъм в кулинарията.

А ако още не сте решили каква рецепта за гъби с масло да опитате, може да разгледате нашите предложения, сред които:

- гъби с чесън;

- пържени гъбки;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен