Царевичното брашно представлява царевица, която е смляна на фин прах. В кулинарията то се използва за сгъстяване на ястия, като сосове и супи. Чудесен заместител е на обикновеното, пшенично брашно.
Много хора се чудят дали има глутен в царевичното брашно. Единствената съставка в царевичното брашно е царевицата, която съдържа редица витамини, минерали, протеини и фибри. Голяма част от фибрите, протеините и витамините се губят в процеса на производство на царевичното брашно. Богато е на антиоксиданти и е лесно за храносмилане.
Царевичното брашно е естествено без глутен! Това е така, защото царевицата, не съдържа глутен. Милиони хора избягват глутена, защото имат свързано с неговата консумация разстройство наречено, цьолиакия.
В 100 г царевично брашно се съдържат:
Калории - 364
Холестерол - 0 мг
Общо въглехидрати - 77.16 г
Диетични фибри - 6.3 г
Захари - 1.03 г
Протеини - 7.65 г
Витамини и минерали:
А - 5.5 мг
С - 0 мг
B-6 - 0.39 мг
Е - 0.25 мг
Калций - 62 мг
Желязо - 3.7 мг
Магнезий - 84.71 мг
Цинк -1.64 мг
Калий - 270 мг
Натрий - 4 мг
Когато търсите храни без глутен, потърсете сертифицирано лого „без глутен“.
Ако и вие избягвате глутена, вижте нашите изпитани безглутенови рецепти и безглутенов хляб.
Коментари