Gotvach.bg»Съвети»Царевичното брашно без глутен ли е?

Царевичното брашно без глутен ли е?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94228877
Царевичното брашно без глутен ли е?

Царевичното брашно представлява царевица, която е смляна на фин прах. В кулинарията то се използва за сгъстяване на ястия, като сосове и супи. Чудесен заместител е на обикновеното, пшенично брашно.

Много хора се чудят дали има глутен в царевичното брашно. Единствената съставка в царевичното брашно е царевицата, която съдържа редица витамини, минерали, протеини и фибри. Голяма част от фибрите, протеините и витамините се губят в процеса на производство на царевичното брашно. Богато е на антиоксиданти и е лесно за храносмилане.

Царевичното брашно е естествено без глутен! Това е така, защото царевицата, не съдържа глутен. Милиони хора избягват глутена, защото имат свързано с неговата консумация разстройство наречено, цьолиакия.

В 100 г царевично брашно се съдържат:

Калории - 364

Холестерол - 0 мг

Общо въглехидрати - 77.16 г

Диетични фибри - 6.3 г

Захари - 1.03 г

Протеини - 7.65 г

Витамини и минерали:

А - 5.5 мг

С - 0 мг

B-6 - 0.39 мг

Е - 0.25 мг

Калций - 62 мг

Желязо - 3.7 мг

Магнезий - 84.71 мг

Цинк -1.64 мг

Калий - 270 мг

Натрий - 4 мг

Когато търсите храни без глутен, потърсете сертифицирано лого „без глутен“.

Ако и вие избягвате глутена, вижте нашите изпитани безглутенови рецепти и безглутенов хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати