Gotvach.bg»Съвети»Какво е безглутенов бакпулвер и къде да го намеря?

Какво е безглутенов бакпулвер и къде да го намеря?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94223854
Какво е безглутенов бакпулвер и къде да го намеря?

Бакпулверът и содата за хляб са набухватели, използвани в кулинарията за създаване на лека, пухкава текстура в много печива.

Бакпулверът включва сода за хляб заедно с други съставки. Той се прави в комбинация от сода за хляб, киселина и нишесте (за абсорбиране на влагата).

Бакпулверът без глутен ли е?

Бакпулвер се прави от сода бикарбонат и лимонена киселина, които са безглутеновеи. Някои производители добавят за текстура нишесте. Зависи от нишестето, което производителят използва, дали бакпулверът е безглутенов.

Това нишесте може да бъде без глутен (направен примерно от царевично нишесте) или с глутен (направен от пшенично нишесте).

Безглутеновият бакпулвер е направен от нишесте, което не съдържа глутен.

Бакпулверът е нетраен и трябва да се съхранява на хладно и сухо място. Ще трябва да държите под око, датата на изтичане на срока на годност на опаковката.

За да проверите дали все още е добър, добавете 1 чаена лъжичка бакпулвер към 1/3 чаша гореща вода. Ако не се образуват мехурчета във водата в рамките на 10-15 секунди, хвърлете го.

Бакпулверът, който не съдържа глутен, може да бъде ползван, като набухвател не само в безглутенови рецепти.

Безглутеновият бакпулвер, може да се намери най-често в безглутеновите магазини и в магазините за биопродукти.

Използвайте го за приготвянето на любимите си веган сладки или здравословни сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати