Gotvach.bg»Съвети»Какво е крем фреш и как се прави?

Какво е крем фреш и как се прави?

Какво е крем фреш и как се прави?

Библията на любителите на храната определя крем фреша в пристъп на патриотизъм като френски млечен продукт, произведен от пастьоризирано краве мляко.

Това е сметана, към която е добавена култура от млечни бактерии, която сгъстява сметаната и ѝ придава особен вкус със своята острота, без да я подсирва.

Френската кухня с право се счита за една от най-обичаните и известни кухни в света. Сред всички видове ястия и храни от тази кухня доста хора по света са влюбени в прочутите френски десерти.

Независимо дали става въпрос за крем брюле, еклер или друг десерт от тази кухня, той е едно ниво над всички тях. Една от тайните на големия успех на тази кухня е в отличните суровини, сред които най-вече прясната сметана или крем фреш.

Така че, ако искате да научите как да правите крем фреш като във Франция, имате късмет. Ето рецепта за бързо приготвяне на домашен крем фреш за различни цели. Не е за изпускане.

Как лесно да си направим крем фреш

Този богат и вкусен крем се използва предимно за десерти, сосове и дори за мазане върху пресни хлябове и сладкиши, които приготвяте вкъщи.

За домашен крем фреш са ви нужни:

заквасена сметана-200 г

сладка сметана- 200 г

щипка сол

Начин на приготвяне на крем фреш

Смесете всички съставки в тенджера. Загрейте на слаб огън за няколко минути, докато температурата достигне 37 °C.

Трябва да използвате термометър (въпреки че можете да проверите с пръста си дали не е твърде горещо).

Свалете от огъня и прехвърлете в контейнер за съхранение за 24 часа на стайна температура.

Проверете дали кремът е придобил цвят на слонова кост и тръпчив вкус и ако е така, го приберете в хладилника. Ако не, се оставят извън хладилника още 24 часа, докато масата се стабилизира.

В крайна сметка се получава крем с мека и богата и плътна текстура с лека киселинност.

Може да се съхранява крем фреш в хладилник до две седмици.

С крем фреш се приготвя любимия във Франция тарт Фламбе, известен в Германия пък като Флам кухен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен