Gotvach.bg»Съвети»Как се слага желатин в крем за торта

Как се слага желатин в крем за торта

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как се слага желатин в крем за торта
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
41.97 лв.

В този съвет ще разгледаме как се добавя желатин в сметанов крем за торта. Ползването на прясна бита сметана за украсяване на торти или кексчета може да изглежда красиво, но глазурата е деликатна и крехка. След известно време глазурата може да се разтече, което разваля вида на сладкиша. Ако планирате да ползвате сметанов крем като глазура или за декорация или за други дизайни, добра идея е да добавите стабилизатор /желатин/, за да го задържите във вид.

Стабилизаторът помага на битата сметана да стане по-твърда и здрава. По-стабилната текстура предотвратява кулинарни злополуки, като например поставяне на цяла ягода върху купчинка глазура. Ягодата би потънала в нея, ако глазурата не е стабилизирана.

В допълнение добавянето на стабилизатор прави глазурата лесна за разнасяне и предотвратява разтичането.

Слагането на желатин без вкус, върши идеална работа. Много от рецептите с желатин, които се ползват в кулинарията, имат включено различно количество желатин. Спираме се на 2 чаени лъжици желатин, накиснати в 2 супени лъжици вода за всеки 2 чаени чаши, бита сметана (добавя се и подсладител, в случая са подходящи две супени лъжици пудра захар и ванилов екстракт за аромат - 1 ампулка).

Сложете желатина за крема в малка купа, и го залейте със студената вода. Разбъркайте и оставете да престои около 5 минути, за да може желатинът да попие водата и да набъбне. След това разтопете набъбналия желатин на водна баня, на слаб огън в метален съд. Отстранете го и го оставете да се охлади за няколко минути, но все още трябва да е в течна форма.

След това бавно добавете разтопения желатин към разбитата с подходящ уред сметаната (на стайна температура). Разбъркайте добре до сгъстяване и оставете в хладилник, колкото е необходимо, за да се стегне сметановият крем.

След няколко часа ще разполагате с чуден сметанов крем за торта, със стабилна текстура. С помощта на шприц или други сладкарски принадлежности, украсете своите сладкиши и се радвайте на техния уникален и траен, завършен вид.

Вижте и други рецепти за крем с желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен