Спагетите са една от най-предпочитаните храни, защото се приготвят сравнително бързо и лесно, освен това са и много вкусни. Често обаче се случва да сварим повече спагети, отколкото са ни необходими. Какво да правим с оставащите спагети, за да не ги изхвърлим?
Старите спагети могат да се запазят в хладилника и след това да се приготви нещо с тях. Разбира се, най-добре е те да не са със сос, защото след това може да ги притоплите и да ги овкусите със сос по избор. Ако пък са със сос ги затворете в кутия и ги притоплете на следващия ден.
Спагетите/макарони без сос могат да се направят и на запеканка, да се вложат в зеленчукова супа, да се направят на студена салата – например с кисели краставички, гъби, малко майонеза, черен пипер или зеленчуци по избор.
Друг вариант е да ги изпечете на фурна с кайма и доматен сос, след което да ги поръсите с кашкавал и да ги допечете. Може да ги запечете само с доматен сос и кашкавал. Останалите макарони могат да се смесят с прясно мляко и захар и на сутринта имате бърза и вкусна закуска.
Общо взето със старите спагети могат да се приготвят много ястия, но все пак гледайте да ги приготвите в рамките на един два дни след сваряването им, защото в противен случай няма да са годни за консумация.
Коментари