Всички, които живеят в центъра на голям град и терасата им гледа към терасата на комшията от съседния блок, с носталгия си спомнят за нанизите от червени пиперки, изложени под слънчевите лъчи.
Истината е, че не можем да си представим трапезата за Бъдни вечер без пълнени червени чушки с ориз или пълнени сушени чушки с боб, но изсушаването им стана все по-трудно с урбанизацията.
За съжаление не може да си приготвите цели сушени чушки във фурната, но може да си изсушите нарязани чушки в нея. За целта първо трябва да почистите чушките от семенниците и да ги нарежете на ленти.
След това трябва да бланширате пиперките във вряла подсолена вода за 10-ина минути. Сложете чушките в студена вода, за да прекратите процеса на термична обработка и ги извадете върху решетка, за да се отцедят добре.
Подредете нарязаните на ленти пиперки в тава, покрита с хартия за печене и сушете до готовност в загрята на 60 градуса фурна, все пак оставите вратата на фурната леко отворена. Може да използвате сушения във фурната пипер като добавка към супи и яхнии.
Коментари