Апетитният пържен бекон, който е хрупкав и направо се топи в устата, е неделима част от типичната американска закуска. Както подсказва и наименованието му – пърженият бекон се пържи, докато стане хрупкав.
Преди обаче да решите да изненадате половинката си с пържен бекон за закуска, е добре да потренирате приготвянето му, за да не се изложат със силно загорял и не особено вкусен пържен бекон.
Класическата рецепта гласи, че беконът се реже на тънки резени по дължина и се запържва в мазнина (олио, зехтин и др.). Но ние ще ви предложим друг изпитан метод за запържване на бекон, за който ще ви е нужна само вода.
Нарязаният бекон се слага в тигана и се залива с вода, така че тя да го покрие. Котлонът се включва на максимална степен, така че водата да кипне и да започва да се изпарява. Когато това стане, котлонът се намалява и готвенето продължава до изпаряването на водата.
Щом водата се изпари, намалете котлона на минимум и оставете бекона да се пържи в собствената си мазнина. Приготвеният по този начин пържен бекон е изключително вкусен. Той е крехък, но същевременно много хрупкав и ароматен.
Коментари