Булгур е традиционен продукт от зърнени култури, основно пшеница, който се използва в много кухни по света, особено в Близкия изток и Средиземноморието.
За да се произведе булгур, пшеничните зърна се измиват, обелват и след това частично се готвят или се обработват с пара. След тази обработка зърната се сушат и след това се счукват или смилат на груба или средна степен на смилане. Резултатът е зърнен продукт, който е бърз за приготвяне и използване.
Булгур има ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, което го прави здравословен източник на въглехидрати и хранителни влакна. Той се използва за приготвяне на различни ястия като табуле, пилаф, супи, салати с булгур и други. Булгур има лек, орехов вкус и текстура, която го прави популярен сред гурме кулинаристи и хранители на здравословна храна.
За да съхранявате булгур правилно, следвайте тези стъпки:
Поставете булгура в плътно затворена контейнер, който е подходящ за съхранение на сухи храни.
Пазете контейнера на хладно и сухо място, далече от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Стайна температура е подходяща.
Правилно съхранен булгур може да запази своята свежест до 1 година или повече.
Няма нужда да го държите в хладилник, ако се съхранява при правилни условия.
Спазването на тези указания ще помогне да запазите булгура свеж и вкусен за по-дълго време.
Коментари