Gotvach.bg»Съвети»Как да нарежем един заек на порции?

Как да нарежем един заек на порции?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да нарежем един заек на порции?
Хидрофобирана покривка за маса против петна
Качество без компромис:
Хидрофобирана покривка за маса против петна
54.00 лв.

Заешкото месо е изключително полезно, то превъзхожда останалите видове месо не само по вкусови качества, но и по съотношение на пълноценни/непълноценни белтъчини. С други думи белтъчините в заешкото месо се усвояват на 90 процента от човешкия организъм, докато тези в останалите видове месо - едва на 64 процента.

Освен това заешкото месо е диетично - то съдържа най-малко холестерин спрямо всички храни от животински произход, затова се препоръчва за консумиране от хора, страдащи от заболявания като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, гастрит, атеросклероза и др.

Заек може да купите от по-големите хранителни вериги или специализираните магазини за месо, а лесни рецепти със заешко месо може да намерите на нашия сайт. И ако вече сте решили дали да приготвите супа от заешко месо или заешка капама, можем да пристъпим към нарязването на заека на порции.

Добре е месото на заека да се е отпуснало, но да не е напълно размразено. С помощта на остър нож отстранете от торса двата задни крака на заека в основата на гръбнака. След това отстранете и предните крака. Време е да вземете ножица да месо и да срежете ребрата отпред, след което внимателно да ги разтворите.

Сложете торса на заека с отворените ребра надолу върху кухненския плот и натиснете, за да се отчупя ребрата откъм гръбнака, след което отделете двете парчета с помощта на остър нож. Готово, заекът е нарязан на порции и вие може да пристъпите към приготвянето заешки гювеч или заек по ловджийски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен