Gotvach.bg»Съвети»Как да изберем сладка и вкусна тиква

Как да изберем сладка и вкусна тиква

Как да изберем сладка и вкусна тиква

Сладката и вкусна тиква е универсален зеленчук, който може да се използва в различни кулинарни приложения поради своят сладък вкус и сочна текстура.

Тя има широки кулинарни приложения - може да се използва в супи, пюрета, сладкиши и десерти и други вкусни рецепти. Някои сортове тиква се отличават с по-сладък вкус в сравнение с другите. Те се използват често за приготвяне на тиквени десерти, пайове с тиква, тиквеници и др.

Сладката и вкусна тиква може да бъде позната по някои характеристики, които се отличават в различните видове тикви:

Сладката тиква е ароматна

Вкусната тиква често има сладък и приятен аромат, който се усеща в момента, когато се нареже или се приготвя.

Сладката тиква е с наситен цвят

Обикновено вкусните и сладки тикви имат наситен цвят, по който можете да ги разпознаете. Например, някои видове имат оранжева или жълта кора и мека, сочна месеста част.

Вкусната тиква е леко мека

Когато се докосне, вкусната сладка тиква обикновено е мека или леко еластична. Това е знак, че е узряла и готова за консумация.

Сладката тиква с е с лек плодове вкус

Сладката тиква се познава по това, че може да има сладък и плодов вкус, който не е прекалено наситен или твърде тежък.

Почукайте тиквата

Можете да разпознаете сладката тиква по почукването върху нейната кора. При леко почукване вкусната тиква обикновено звучи плътно, без празнини или празнота вътре.

Когато изберете сладка тиква, ще може да си приготвите с нея:

- мъфини с тиква;

- тиквени сладки;

- тиквено руло;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати