На сайта на gotvach.bg има достатъчно голямо разнообразие от рецепти, касаещи самият процес по консервирането на тиква. Какво обаче можете да приготвите от тиквата, след като вече тя е консервирана.
Очевидно е, че няма да можете да я напълните с нещо, както и това, че тя ще е прекалено водниста за приготвянето на конкретни ястия с тиква.
Ето няколко вкусни начини да използвате консервирана тиква.
Консервирана тиква за супа
Кремсупите от тиква са много апетитни, независимо в кой сезон се консумират. Отново можете да намерите много рецепти на сайта ни, но изключително вкусна кремсупа от тиква става просто като оставите тиквата да се вари в бульон (можете да използвате бульон на кубчета, но за предпочитане е за овкусяване на бульона да използвате корени от целина, пащърнак, магданоз и т.н.) заедно с праз лук и 1 или 2 картофа. Пасирайте после супата, добавете допълнително подправки по ваш избор и я сервирайте с крутони.
Консервирана тиква за тиквеник
По същия начин, по който приготвяте любимия си тиквеник, можете да направите и тиквеник с консервирана тиква. Добре ще е тя да е предварително рендосана, но още по-важно е много добре да я отцедите. Отделете си поне 2 часа за тази дейност.
Смути от тиква
Малко противоречи на идеята за смути, защото то трябва да се приготвя само от пресни плодове и зеленчуци. От друга страна, вие може сами да сте консервирали тиквата по здравословен за използване начин. А именно без да сте добавяли захар. В такъв случай нищо не ви пречи да си приготвите зимно смути с тиква и банан. Просто миксирайте всичко и ще разполагате с една наистина питателна закуска. С подобно смути ще посрещнете с удоволствие и изпълнени с енергия сутрешния ден!
Консервирана тиква за бебешко пюре
Ако в дома ви има сравнително нов член на семейството, на който му предстои захранване, то имайте предвид, че тиквите са от първите продукти, които влизат в бебешкото меню. Особено подходяща за тази цел е консервираната тиква, която е предварително настъргана. Просто пасирането ѝ ще ви е доста улеснено. Внимавайте обаче да не би при консервирането ѝ да не сте използвали захар или друг вид подсладител, защото те не са никак подходящи за бебешкото меню.
Коментари