Gotvach.bg»Съвети»Как да избираме пресни калмари

Как да избираме пресни калмари

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231888
Как да избираме пресни калмари

Калмарите са изключително популярно и вкусно ястие, известно по цял свят. Дали ще се приготвят пълнени, пържени или по друг начин, все ще са предпочитан, морски деликатес.

Пресните калмари са със сладък вкус и лек мирис на море. Въпреки това много хора, които искат да похапнат калмари, не смеят да ги купят, защото се страхуват от това да не са пресни.

Ето как да се изберат пресни калмари, за да е сигурно, че ще имате пресни морски дарове в чинията си.

Има много видове калмари, но ако нямате много опит в избирането им, моля, обърнете внимание на три фактора: очи, плът и пипала.

- При пресните калмари очите са много прозрачни и имат твърди пипала;

- Трябва да се избират големи калмари, дебели с твърда кожа, твърда плът, без обезцветявания или смачквания, особено мембраната около тялото трябва да е непокътната.

- Ако калмарите са наистина пресни, те изглеждат здрави (масивни) и имат блясък. Ако се купуват непочистени калмари, цветът на мембраната им трябва да бъде сив.

Начинът за избор на пресни калмари е доста прост, но трябва да сте внимателни и да обърнете внимание на по-горе посочените детайли за да сте сигурни, че сте избрали пресни калмари за вашето ястие с морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати