Рулцата от раци са сурогатен продукт, който представлява червено-бели пръчици с аромат на рачешко месо, но в тях реално няма никакво рачешко месо. Съставът на рулцата от раци е изключително разнообразен и съвсем не е безобиден – в тях се съдържат месо от риба, пшенично и царевично нишесте, аромат на раци, мононатриев глутамат, растително масло и много други изкуствени съставки.
Факт е обаче, че рулцата от раци се услаждат на мнозина от нас и затова продължаваме да ги консумираме, въпреки спорния състав. Как обаче можем да похапваме рулцата от раци?
Рулцата от раци намират широко приложение в кулинарията. Могат да се използват за най-различни ястия, от тях се получават и вкусни предястия, ордьоври и салати. Рулцата от раци могат да се панират, да се пекат, но и в суров вид са много вкусни. Много често се използват за направа на салати с майонеза, в които може да сложите царевица, грах, кисели краставички и каквото още ви допада.
Панираните рулца от раци са много вкусни, приготвят се лесно, като за панировката ви трябват само яйца, брашно, сол, малко вода и бакпулвер. Рулцата се овалват в панировката и се пържат в сгорещено олио. Получава се прекрасно бирено мезе.
Вижте и няколко вкусни рецепти с рулца от раци: Салата с рулца от раци и майонеза, Предястие с маслини и рулца от раци, Пикантна разядка с рулца от раци и Топчета с рулца от раци.
Коментари