Gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява суши?

Как се съхранява суши?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се съхранява суши?

Отдавна вече не е нужно да ходим до Япония, за да насладим на традиционните азиатски деликатеси. Днес на много места и у нас се предлага най-известното японско ястие - суши. Нещо повече - все повече домакини предпочитат сами да си приготвят у дома суши.

И тъй като приготвянето на суши у дома не е лесна работа, често домакините го приготвят още от предния ден. И тогава пред тях възниква въпросът как се съхранява суши.

Всеки японски майстор готвач ще отговори на този въпрос кратко и ясно - не се съхранява! Сушито се приготвя се и се консумира веднага. Но тук не е Япония и подхождаме по-практично към нещата.

Ако сте приготвили твърде рано сушито и до пристигането на гостите има поне още няколко часа, може да съхранявате сушито в хладилник, като предварително сте го опаковали старателно във фолио за свежо съхранение.

Това се прави, защото оризът много лесно приема миризмата от другите храни, дори когато се съхранява в хладилник.

Не е препоръчително да съхранявате суши повече от 12 часа, дори и в хладилник. Това се дължи на факта, че повечето видове суши се приготвят със сурово или слабо термично обработена риба, което може да се окаже потенциална предпоставка за развитието на болестотворни бактерии, а оттам и до стомашни неразположения.

Въпреки че съгласно европейските регулации за приготвянето на суши не бива да се използва прясна риба, а само сурова риба, която е била замразена на - 20 градуса за не по-малко от 24 часа, при неправилно съхранение съществува потенциален риск за здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен