Замесването и печенето на питки е цяло изкуство, което в миналото е било предавано от майка на дъщеря, от свекърва на снаха и т.н. И въпреки че днес по магазините могат да се намерят всякакви видове хляб, то нищо не може да се сравни с прясно изпечена ароматна питка, току що излязла от фурната.
Но понякога питката се напуква при печене, което по никакъв начин на намалява вкусовите ѝ качества, колкото по-скоро дразни с неестетичния си вид. Дори и на най-внимателната и опитна домакиня може да се случи питката да се напука.
Всъщност напукването се получава, когато в процеса на печене тестото набъбва допълнително и изпуска събрания във вътрешността му въздух.
Опитните домакини са открили как да се справят с този неприятен проблем и ние ще ви разкрием тайната и на вас. За да не се напука питката и събраният във вътрешността въздух да излезе безпрепятствено, върху питката се правят няколко прореза с остър нож или се набожда на няколко места с вилица.
На нашата страница може да откриете изпитани рецепти за питки. Непременно трябва да опитате нашето неустоимо предложение за бърза и пухкава содена питка или сладка питка.
Коментари