Gotvach.bg»Съвети»Как да настържем полумеко сирене

Как да настържем полумеко сирене

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231896
Как да настържем полумеко сирене

Прясно настърганото сирене е от съществено значение при готвенето на безброй класически ястия. Когато се приготвя сочна паста или домашна пица, може да се пропусне настъргването на полумекото сирене на ренде и да се опита да се настърже в кухненския робот.

Той е бърз, лесен и настъргва свежи парченца сирене, които се разтапят добре. Дискът за раздробяване е най-подходящ за настъргване на сирене в кухненски робот, в случай, че вашия модел робот има такъв.

Полумеките видове сирена като моцарелата и други видове обикновено се разпадат и залепват към рендето (диска на робота), когато се настъргват.

За да се избегне това, трябва да се постави сиренето във фризера за около 30 минути.

Също така се пръска малко олио или зехтин, върху рендето и след това се настъргва сиренето.

Благодарение на мазнината, сиренето ще се плъзга лесно по дупките на рендето с много по-малко усилия.

Този трик е ключът към настъргването на меки сирена като моцарела и бурата.

Като цяло прясно настърганото сирене е по-добро за готвене от предварително настърганото сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати