Много често в домакинството използваме амонячна сода. Всички знаем, че ако я използваме без да е угасена, тя дава един по-особен мирис най-вече ако я използваме в печива.
Затова е добре да знаем, че амонячната сода се гаси в кисело мляко. Сложете количеството, което ви е необходимо да угасите, в кисело мляко и разбъркайте леко.
Ако нямате кисело мляко под ръка в момента, когато се налага да гасите амонячната сода, то тогава използвате оцет. Капнете няколко капки оцет върху амонячната сода и тя ще шупне.
Амонячната сода се гаси в нещо кисело, защото иначе печивото, което ще приготвите, има вероятност да мирише много сода, а това е неприятно понякога.
Ако нямате кисело мляко или оцет в момента, а искате да угасите содата, друг вариант, който можете да използвате, е лимонов сок. Той също ще ви свърши много добра работа, дори е за предпочитане, защото ако прекалите с оцета, може да усетите него после.
Лимоновият сок не е толкова натрапчив като оцет, а ще ви свърши същата работа. Така че съветът към вас е първо да гасите амонячната сода в кисело мляко, ако нямате такова, го направете с лимонов сок, ако не разполагате с него вкъщи, остава последният вариант да гасите амонячната сода с оцет.
Коментари