Зелето съдържа фибри, витамини и минерали, което го прави идеална и здравословна храна.
Зелето е и чудесен източник на антиоксиданти. Тези хранителни вещества са от съществено значение за доброто здраве и помагат за стимулиране на имунната система.
Добавянето му към вашата диета не само ще ви помогне да останете здрави, но и ще ви накара да се чувствате енергични и пълни с жизненост.
Чудили ли сте се някога какво да правите със зелето в хладилника си? Зелевата яхния е идеалното решение! Тя е вкусно и 100 % веганско ястие, приготвено със зеле, като основна съставка, което най-вероятно цялото ви семейство ще хареса.
Готвеното прясно зеле е перфектно пикантно зеленчуково ястие, приготвено със зеле, домати, готово за по-малко от 45 минути!
Основни подправки за зеле са черен пипер, дафинов лист, червен пипер, магданоз, лют червен пипер и чесън на прах. По непопулярни подправки за още розмарин, риган, кимион, къри и куркума. Нерядко зелеви салати се овкусяват и с копър.
У нас популярна подправка за постно зеле е чубрица, а накрая гозбата се хапва и с добавка на пресни скилидки чесън.
Тази зелева яхния е подходящо да се сервира с малко хрупкав хляб или върху канапе от ориз. Наистина наслада за сетивата.
Прясното бяло зеле е най-добрият вид зеле, за направата на зелева яхния.
Коментари