Gotvach.bg»Съвети»Какво е салтимбока?

Какво е салтимбока?

Какво е салтимбока?
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл-31%
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.
10.35 лв.

Салтимбока е традиционно италианско ястие, което се приготвя супербързо и е много икономично. Характерно е за региона около Рим и Южна Швейцария.

Буквално преведено означава „да скоча в устата ви“, което вероятно е във връзка с вкуса, който удря небцето при първата хапка или заради скоростта, с която се приготвя.

Най- често се приготвя от тънки телешки котлети, увити или гарнирани със слайсове прошуто, и лист градински чай, забоден отгоре с клечка за зъби.

Телешкото се запържва тиган, което прави обвивката от прошутото златиста, а месото вътре е толкова тънко, че буквално готвенето отнема 2 -3 минути.

Салтимбока се залива се със сос от бяло вино, приготвен в същият тиган, което става също за минута-две.

Салтимбоката традиционно се приготвя с телешко месо, но доста сполучливо се получава и с пилешко, свинско или говеждо месо.

Пилешкото и свинското са вариант за много хора, защото е по-лесно и по-евтино.

Ако не сте опитвали Салтимбока, непременно си го пригответе и насладете на изискания му вкус в компанията на чаша качествено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен