Gotvach.bg»Съвети»Гроздето вдига или сваля холестерола?

Гроздето вдига или сваля холестерола?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1745
Гроздето вдига или сваля холестерола?
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра-17%
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
94.89 лв.

Холестеролът е мастно вещество, намиращо се в кръвта. Както знаете, високият холестерол може да доведе до сърдечно-съдови заболявания.

Според проучване на учени от Калифорнийския университет гроздето може да понижи холестерола и да предотврати инфаркт и инсулт.

Понижаването на холестерола е възможно при редовна консумация на плодове. Общият холестерол намалява с 6,1%, LDL холестеролът - с 5,9%.

Като цяло гроздето има много благоприятен ефект върху човешкия организъм. Фибрите, които съдържа, подпомагат храносмилането, а сместа от целулоза, захар и киселини действа като естествено слабително средство.

Гроздето също така съдържа калций, минерали и много витамини, които поддържат здрави кости, зъби и спомагат за поддържането на еластичността на кожата.

Яденето на грозде има положителен ефект върху нервната система, работата на сърцето и белите дробове. Гроздето предпазва организма от стрес и намалява вероятността от инфаркт.

Гроздето съдържа много захар, така че ако имате диабет, тогава е по-добре да ограничите този продукт.

Вижте също как се прави сок от грозде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен