Гъбите, включително пачият крак, имат свой специален аромат.
Ето защо, когато готвим гъбите, не трябва да прекаляваме с подправки, всяка подправка трябва да подчертава вкуса, но не и да го заглушава и със сигурност не доминира над естествения аромат на гъбите.
Пачият крак има деликатен и леко сладък вкус, върви добре с много продукти: от зеленчуци до червено месо. Гъбите могат да бъдат пържени, варени, печени, осолени.
Пачият крак обикновено изисква минимум подправки. Най-често използваните са: розмарин, мащерка, риган, индийско орехче, кориандър, карамфил и разбира се - черен пипер.
Вкусът на гъбите се подобрява от зеленчуци, моркови, лук или зелен лук. Когато готвите пачия крак, можете да добавите дафинов лист и малко лют червен пипер, ако желаете.
Но това не означава, че всички тези подправки трябва да се слагат в ястие. Понякога е достатъчно да добавите лук, черен пипер и поръсете малко пресен магданоз, копър или босилек върху готовото ястие.
Препоръчва се домакинята сама да избере подправките за пачи крак и да се ръководи от вкусовете на семейството си. Може да избирате между черен пипер, бял пипер, копър, карамфил и всички друго аромати, които, съчетани с продуктите на рецептата, ще добият смисъл.
Вижте още как да изсушите пачи крак.
Коментари