Gotvach.bg»Съвети»Подходящи подправки за пачи крак

Подходящи подправки за пачи крак

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1745
Подходящи подправки за пачи крак
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части-18%
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
147.00 лв.
121.13 лв.

Гъбите, включително пачият крак, имат свой специален аромат.

Ето защо, когато готвим гъбите, не трябва да прекаляваме с подправки, всяка подправка трябва да подчертава вкуса, но не и да го заглушава и със сигурност не доминира над естествения аромат на гъбите.

Пачият крак има деликатен и леко сладък вкус, върви добре с много продукти: от зеленчуци до червено месо. Гъбите могат да бъдат пържени, варени, печени, осолени.

Пачият крак обикновено изисква минимум подправки. Най-често използваните са: розмарин, мащерка, риган, индийско орехче, кориандър, карамфил и разбира се - черен пипер.

Вкусът на гъбите се подобрява от зеленчуци, моркови, лук или зелен лук. Когато готвите пачия крак, можете да добавите дафинов лист и малко лют червен пипер, ако желаете.

Но това не означава, че всички тези подправки трябва да се слагат в ястие. Понякога е достатъчно да добавите лук, черен пипер и поръсете малко пресен магданоз, копър или босилек върху готовото ястие.

Препоръчва се домакинята сама да избере подправките за пачи крак и да се ръководи от вкусовете на семейството си. Може да избирате между черен пипер, бял пипер, копър, карамфил и всички друго аромати, които, съчетани с продуктите на рецептата, ще добият смисъл.

Вижте още как да изсушите пачи крак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен