Gotvach.bg»Съвети»Подходящи подправки за пачи крак

Подходящи подправки за пачи крак

JuliyaJuliya
Гуру
1760
Подходящи подправки за пачи крак

Гъбите, включително пачият крак, имат свой специален аромат.

Ето защо, когато готвим гъбите, не трябва да прекаляваме с подправки, всяка подправка трябва да подчертава вкуса, но не и да го заглушава и със сигурност не доминира над естествения аромат на гъбите.

Пачият крак има деликатен и леко сладък вкус, върви добре с много продукти: от зеленчуци до червено месо. Гъбите могат да бъдат пържени, варени, печени, осолени.

Пачият крак обикновено изисква минимум подправки. Най-често използваните са: розмарин, мащерка, риган, индийско орехче, кориандър, карамфил и разбира се - черен пипер.

Вкусът на гъбите се подобрява от зеленчуци, моркови, лук или зелен лук. Когато готвите пачия крак, можете да добавите дафинов лист и малко лют червен пипер, ако желаете.

Но това не означава, че всички тези подправки трябва да се слагат в ястие. Понякога е достатъчно да добавите лук, черен пипер и поръсете малко пресен магданоз, копър или босилек върху готовото ястие.

Препоръчва се домакинята сама да избере подправките за пачи крак и да се ръководи от вкусовете на семейството си. Може да избирате между черен пипер, бял пипер, копър, карамфил и всички друго аромати, които, съчетани с продуктите на рецептата, ще добият смисъл.

Вижте още как да изсушите пачи крак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен