Gotvach.bg»Съвети»Вредна ли е кожата на пилето?

Вредна ли е кожата на пилето?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1749
Вредна ли е кожата на пилето?

Пилешкото месо е един от най-популярните, достъпни и здравословни продукти. Източникът е на пълноценен протеин, който лесно се смила и усвоява.

Въпреки това много диетолози включват пилешката кожа сред най-вредните продукти. Причините за вредите се коренят най-вече в условията, в които се отглеждат птиците и качеството на тяхното хранене.

Ако производители добавят към храната синтетични добавки, антибактериални лекарства и хормони на растежа, тогава техните токсини се натрупват в кожата и мастната подкожна тъкан.

Пържената хрупкава коричка, която много хора обичат, се счита за най-вредна. Тя е продукт на гликиране. Това кара колагеновите влакна да се слепват и води до стареене на кръвоносните съдове и кожата.

Хората със затлъстяване трябва да избягват изцяло пилешката кожа, която осигурява допълнителни наситени мазнини и калории. В този случай бутчетата и крилцата с кожа са почти равни по съдържание на мазнини на свинско или тлъсто говеждо месо.

Лекарите също така препоръчват изключване на кожата от диетата на малки деца, бременни и кърмещи жени и хора с риск от тромбоза, тъй като холестеролът, съдържащ се в пилешката кожа, причинява запушване на кръвоносните съдове.

Вижте още защо да прецеждате пилешки бульон, както и помага ли пилешката супа при грип.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен