Кожата на пилето е изключително богата на мазнини.
В много рецепти тя отсъства и е препоръчително да се премахне от пилето, но това лишава пилешката гозба от мазнините в нея.
Хора, имащи проблеми с холестерола, не бива да консумират кожата на пилето именно поради високото съдържание на мазнина в нея.
Отстраняването на пилешката кожа не е трудно начинание, стига да се прави по правилния начин. За целта са необходими добре наточен нож, дъска и размразено пиле.
В случай че по кожата има останали пера от пилето, добре ще е да ги отстраните, за да не останат по месото при следващата му обработка.
Около крайниците - горните и долните бутчета, се образува по-дебела ципа около кожата, която трябва да се премахне и с нож да се направят леки прорези в нея, като внимаваме да не нараним месото на пилето.
Започваме да прорязваме ципите между месото и кожата, за да я отстраним. Именно за това е необходимо пилето да е добре размразено.
Внимателно повтаряте това от всички страни на пилето и не след дълго няма да е останала и сантиметър кожа по пилето ви.
Почиствате след това от остатъчни ципи или кожа и вече можете да продължите към следващата обработка на вашата гозба.
След като сте махнали кожата на пилето, можете да си приготвите вкусно пиле фрикасе, панирано пиле, богата пилешка супа, пилешка салата, пилешки пържоли, пилешка яхния, а защо не и пилешки шишчета.
Коментари