Gotvach.bg»Съвети»Защо се слага аспирин на киселите краставички?

Защо се слага аспирин на киселите краставички?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15187
Двустенна термочаша за кафе и чай - 220 мл-29%
Качество без компромис:
Двустенна термочаша за кафе и чай - 220 мл
16.00 лв.
11.35 лв.

Добавянето на аспирин в киселите краставички е често срещан метод, използван от някои домакинства главно заради неговите консервиращи свойства. Ето защо се прави това:

Аспиринът, известен като ацетилсалицилова киселина има слаб антимикробен ефект, който може да помогне за потискане на развитието на вредни бактерии и плесени, удължавайки трайността на консервираните краставички.

Аспиринът леко повишава киселинността на маринатата, което допълнително допринася за запазването на хранителния продукт.

В миналото, когато хората не са имали достъп до модерни консерванти, аспиринът често се е използвал като достъпно и ефективно средство за удължаване на срока на годност на домашно приготвените консерви.

Въпреки че този метод е популярен в някои региони, съвременната практика за консервиране не препоръчва използването на аспирин, тъй като има по-безопасни и ефективни методи, като използване на оцет и сол. Освен това аспиринът не е специално одобрен за хранителна употреба.

Ако правите консерви, по-добре се придържайте към утвърдените рецепти, които осигуряват безопасност и качество на продукта.

Вижте и колко сол да сложите на киселите краставички, както и какво количество оцет се добавя на краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен