Gotvach.bg»Съвети»Как се реже пъпеш?

Как се реже пъпеш?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1749
Как се реже пъпеш?
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.

Първо, трябва да измиете добре пъпеша, защото той расте на земята и може да има вредни микроорганизми като салмонела.

Поставете пъпеша под течаща вода и старателно изтъркайте повърхността с четка за зеленчуци.

За да нарежете пъпеша на резени

- разрежете пъпеша наполовина с остър нож, вземете лъжица и извадете семките;

- обърнете половинките пъпеш и ги разполовете. Внимателно ги разполовете отново по дължина, така че да имате осем тънки резена пъпеш;

- нарежете всеки резен на ситно, без да режете кората докрай и сервирайте пъпеша с кората.

За да нарежете пъпеша на кубчета

- поставете пъпеша настрани върху дъска за рязане и отрежете около 1-2 см от двата края на пъпеша;

- изправете пъпеша на плоския край и внимателно премахнете кората;

- разрежете пъпеша на две, вземете лъжица и извадете семките;

- обърнете половинките пъпеш и ги нарежете на ивици с дебелина 2-3 см, след това нарежете ивиците на кубчета.

Нарязаният на кубчета пъпеш може да се яде с вилица.

Прехвърлете останалите парчета пъпеш в плътно затворен съд и ги съхранявайте в хладилника до три дена. Ако искате да запазите пъпеша по-дълго, го сложете във фризера – там може да издържи цяла година.

Вижте още калоричен ли е пъпешът, както и как е най-лесно да обелите пъпеш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен