Gotvach.bg»Съвети»Как се замразява цаца?

Как се замразява цаца?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1749
Как се замразява цаца?
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.

Замразяването на цаца е чудесен начин да запазите свежестта и вкуса ѝ. Ето стъпките, които можете да следвате за замразяване на цаца.

Избор на цаца

Важно е да изберете прясна и качествена цаца. Потърсете риба с лъскава кожа и без неприятна миризма.

Почистване

Измийте цацата под студена вода. Можете да я почистите от вътрешностите и люспите, но и това не е задължително, ако предпочитате да я замразите цяла.

Сушене

Изсушете рибата добре с кухненска кърпа. Това е важно, за да избегнете образуването на ледени кристали, които могат да повлияят на вкуса и текстурата.

Опаковка

Увийте цацата в пергаментна хартия или фолио. След това поставете рибата в найлонова торба за замразяване, като се уверите, че е изтласкал въздуха.

Замразяване

Поставете опакованата цаца във фризера. Рибата може да се съхранява замразена до 6 месеца, без да губи вкус и качество.

Не забравяйте да напишете върху торбата датата на замразяване на цацата. По този начин ще знаете колко време е била в фризера. За да приготвите цацата, я размразявайте в хладилника, за да запазите текстурата и вкуса ѝ.

Вижте още коя е тайната в приготвянето на цаца като на морето и каква е разликата между хамсия и цаца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен