Идва лято, идва време за море. Едно от най-любимите мезета за бира си остава хрупкавата цаца, разбира се! Да се направи хрупкава цаца като на морето не е никак трудно, стига да знаете точната технология за приготвянето ѝ.
Даже не е нужно да чакате лятото, за да си я приготвите. Има много бързи и лесни начини за вкусна домашна цаца.
Ако не разполагате с пресна цаца, то може да вземете замразена от магазина.
Най-напред я размразете добре и я изкиснете в студена вода за 10 минути, за да падне малко от солта, тъй като има доста солени видове, които се продават в магазина. Но ако има от къде да си вземете безсолна-още по-добре.
След това я разстелете върху хартия за печене или вестник, за да се отцеди добре. В една купа сложете брашно. Включете фритюрника или дълбок тиган с поне 2 пръста олио. Овъргаляйте една по една рибките.
Това е тайната за приготвянето на вкусна риба в домашни условия. Сложете ги във фритюрника, но трябва да ги извадите в правилния момент, когато са нито прекалено твърди, нито прекалено сурови.
Ако пържите цацата в тиган, може да прибегнете до друг трик. Оваляните в брашно и малко сол рибки се набождат през очите на тънък шиш - по 4-5-6 рибки една до друга и се пържат така. Това позволява по-лесното им обръщане и равномерно изпържване от всички страни.
Гарнирайте с лимонов сок. Сервирайте с биричка и домати.
Коментари