По колко джинджифил може да се яде на ден?

По колко джинджифил може да се яде на ден?

Полезните свойства на корена от джинджифил са известни на човечеството от дълбока древност. Различни отвари и настойки, изготвени от корен от джинджифил присъстват в древната народна медицина в арабската, китайската и индийската култура.

Днес все повече специалисти препоръчват корените от джинджифил да се използват като поддържащо лечение при различни заболявания, като храносмилателен дискомфорт, настинка, артрит, ревматоиден артрит, грип и др.

У нас джинджифилът се предлага в много различни видове. Може да се намери пресен корен от джинджифил, сушен, под формата на таблетки и капсули, които съдържат екстракт от джинджифил, както и като тинктура, масло и дори под формата на чай от джинджифил.

Въпреки че джинджифилът е широко препоръчван като лечебно средство, все още се спори относно това колко джинджифил може да се приема дневно. Според специалистите максималната препоръчителна дневна доза е около 4 г.

За лечение на гадене и други храносмилателни проблеми се препоръчват между 2 и 4 г пресен корен от джинджифил дневно. Това се равнява на 0.25 до 1 г сушен джинджифил или до 3 г течен екстракт.

При лечение на сутрешно гадене с джинджифил се препоръчва доза от 1 г джинджифилов корен на всеки 4 часа, но не повече от 4 дози дневно. Могат да се приемат и по две капсули от по 1 г три пъти дневно или сутрин на гладно да дъвчем по 7-8 г пресен джинджифил.

Несъмнено коренът от джинджифил може да окаже благоприятно въздействие върху здравето, но също така можа да има и потенциални странични ефекти, които не са за пренебрегване. Прекомерната употреба на джинджифил може да доведе до понижаване на производството на тромбоксан и по този начин да повиши риска от кървене.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати