По колко джинджифил може да се яде на ден?

По колко джинджифил може да се яде на ден?
Снимка: gotvach.bg

Полезните свойства на корена от джинджифил са известни на човечеството от дълбока древност. Различни отвари и настойки, изготвени от корен от джинджифил присъстват в древната народна медицина в арабската, китайската и индийската култура.

Днес все повече специалисти препоръчват корените от джинджифил да се използват като поддържащо лечение при различни заболявания, като храносмилателен дискомфорт, настинка, артрит, ревматоиден артрит, грип и др.

У нас джинджифилът се предлага в много различни видове. Може да се намери пресен корен от джинджифил, сушен, под формата на таблетки и капсули, които съдържат екстракт от джинджифил, както и като тинктура, масло и дори под формата на чай от джинджифил.

Въпреки че джинджифилът е широко препоръчван като лечебно средство, все още се спори относно това колко джинджифил може да се приема дневно. Според специалистите максималната препоръчителна дневна доза е около 4 г.

За лечение на гадене и други храносмилателни проблеми се препоръчват между 2 и 4 г пресен корен от джинджифил дневно. Това се равнява на 0.25 до 1 г сушен джинджифил или до 3 г течен екстракт.

При лечение на сутрешно гадене с джинджифил се препоръчва доза от 1 г джинджифилов корен на всеки 4 часа, но не повече от 4 дози дневно. Могат да се приемат и по две капсули от по 1 г три пъти дневно или сутрин на гладно да дъвчем по 7-8 г пресен джинджифил.

Несъмнено коренът от джинджифил може да окаже благоприятно въздействие върху здравето, но също така можа да има и потенциални странични ефекти, които не са за пренебрегване. Прекомерната употреба на джинджифил може да доведе до понижаване на производството на тромбоксан и по този начин да повиши риска от кървене.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати