Gotvach.bg»Съвети»Защо се свива каймата на принцесите?

Защо се свива каймата на принцесите?

Защо се свива каймата на принцесите?
Снимка: Evgenia
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
18.00 лв.

Ако сте правили принцеси и сте забелязали, че каймата се свива и отдръпва от краищата на филията, това се дължи на няколко основни фактора.

Съдържанието на мазнини в каймата

Колкото повече мазнина има в каймата, толкова повече тя ще се топи при печене, което води до намаляване на обема.

Решение: Изберете кайма с по-нисък процент мазнина.

Липса на свързващи съставки

Когато каймата се пече, тя се свива, защото мускулните влакна в месото коагулират.

Решение: Добавете яйце, галета, накиснат хляб или настърган картоф към каймата, за да намалите свиването.

Липса на предварителна подготовка на каймата

Ако нанасяте каймата директно върху филията и веднага печете, месото ще се свие рязко при първия контакт с високата температура.

Решение: Оставете сместа с каймата да почине 15-20 минути в хладилника, за да се разпределят влагата и подправките равномерно.

4. Твърде висока температура на печене

Ако фурната е много гореща (над 220°C), каймата ще се запече бързо отвън, но ще започне да се свива, като остави ръбове на филията без плънка.

Решение: Печете принцесите на 160-180°C,

Дебелината на слоя кайма

Ако каймата е нанесена на много дебел слой, външните ѝ части ще се сготвят по-бързо и ще се свият, докато вътрешността все още ще съдържа влага.

Решение: Разпределете каймата на тънък и равномерен слой.

Свиването на каймата при печене на принцеси е нормален процес, но може да бъде сведено до минимум с правилния избор на кайма, добавяне на свързващи съставки, умерена температура на печене и равномерно разпределение върху филиите.

Вижте още защо наричаме принцеси филийките с кайма. А знаете ли колко трябва да престои каймата в хладилника, за да стане по-вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен