Gotvach.bg»Съвети»От коя страна се пече първо скумрията на скара?

От коя страна се пече първо скумрията на скара?

редакция:
От коя страна се пече първо скумрията на скара?

Скумрията е един от най-предпочитаните видове риба за печене на скара, благодарение на богатия си вкус и сравнително високото съдържание на мазнини, което я прави сочна и ароматна.

Въпросът от коя страна да я сложим първо на скарата обаче често предизвиква спорове сред любителите на рибните ястия.

Основно правило: започнете с кожата надолу

Когато печете скумрия на скара, най-добре е да започнете с кожата надолу. Ето защо:

Кожата служи като защитен слой – тя предпазва месото от директен контакт с горещата скара и намалява риска от залепване и разпадане.

По-добро запечатване на соковете – като започнете с кожата надолу, тя ще стане хрупкава и ще задържи влагата в месото, което ще го направи по-сочно.

По-лесно обръщане – когато кожата се запече добре, рибата става по-стабилна и по-лесна за обръщане, без да се къса.

Колко време да се пече

- Първата страна (с кожата надолу): 3-5 минути, докато кожата стане златистокафява и хрупкава.

- Втората страна (с месото надолу): 2-4 минути, докато рибата се сготви напълно, но остане сочна.

Съвети за перфектно изпечена скумрия

Намажете скарата с олио, за да предотвратите залепването.

Използвайте цяла скумрия или филета от скумрия с кожа, за да избегнете разпадането на рибата.

Не местете рибата прекалено рано, за да не залепне – оставете я да се запече добре преди обръщане.

Мариновайте скумрията предварително с лимонов сок, чесън и билки за по-добър вкус.

Следвайки тези стъпки, ще получите перфектно изпечена скумрия – с хрупкава кожа и сочно месо.

Вижте и как се чисти скумрия, както и как да филетираме скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен