Колко калории има в ракията?

Колко калории има в ракията?

Колкото и да отричаме, алкохолът все още е чест гост на нашата трапеза. Традицията повелява всяка вечер преди вечеря за изпием по една малка ракия със свежа шопска салата и обикновено 50 г концентрат не правят впечатление никому.

Но освен, че редовната консумация на алкохол носи вреди на здравето, тя нанася и щети върху нашата фигура, защото в алкохолът се съдържат доста калории.

Едно от първите неща, които трябва да направите, когато искате да влезете във форма, е да забравите за всички видове алкохолни напитки, особено за концентрираните, защото те са несъвместими с диетите за отслабване.

Само в 100 мл ракия се съдържат 230 ккал, но това не е единствения проблем. Пет процента от цялата поета енергия от алкохол се трансформира директно в мазнини.

Освен това алкохолът в малки количества стимулира апетита и след първите няколко глътки е твърде вероятно да ви се прииска да хапнете някакво вкусно мезе, пържени картофки, солени печени фъстъци или др.

Друг неприятен ефект от консумацията на алкохол е, че обикновено след запой се огладнява. И то не просто се огладнява, но буквално може да ви обземе вълчи глад, под чието влияние да опразните хладилника.

Редовната консумация на алкохол води до понижаване на нивата на тестостерон в организма, което от своя страна води след себе си умора, липса на настроение и енергия, както и намалено либидо. Освен това алкохолът забавя драстично скоростта, с която тялото изгаря мазнините.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати