Какъв чай се пие при болни бъбреци?

Какъв чай се пие при болни бъбреци?

Често може да чуете, че някой има болни бъбреци, като обикновено този здравословен проблем засяга както възрастни, така и съвсем млади и активни хора, и деца.

Обикновено под болни бъбреци се разбира не само обикновеното възпаление на бъбреците, но и проявите на бъбречнокаменна болест.

Наред със сериозното консервативно лечение, което трябва да се предприеме с помощта на лекарите, има редица билкови чайове, които да се пият при болни бъбреци.

Техният прием ще ускори процеса по изхвърляне на камъните от тях и съответно оздравяването. Важно е също не само какви чайове се приемат при болни бъбреци, но и в какво количества, като тук правилото е - колкото повече, толкова по-добре.

Един от най-препоръчваните чайове при болни бъбреци е шипковият чай. Това отлично противовъзпалително природно средство може да се приема в неограничени количества и оказва бърз благотворен ефект върху болните бъбреци.

В случай, че шипковият чай ви омръзне или не е сред любимите ви, може спокойно да консумирате по 1-2 чаши зелен чай, който също има изразено диуретично действие и улеснява изхвърлянето на образувалите се в бъбреците песъчинки и камъни.

Лекувайте болните бъбреци с настойка от 2 с.л. сухи стръкове от полски хвощ, накиснати в 1 ч.ч. вряла вода или запарка от 2 с.л. пача трева, сварена за 5 минути в 300 мл вряла вода.

При болки в бъбреците заложете също на листата от бреза, ветрогон, златна пръчица, гръмотрън, глухарче, бял имел, дилянка или бреза.

Един от най-препоръчваните чайове при болни бъбреци е този от мечо грозде, но с него не бива да се прекалява. Специалистите съветват да се правят лечебни курсове с мечо грозде не по-дълги от 7 дни.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати