Какъв чай се пие при болни бъбреци?

Какъв чай се пие при болни бъбреци?
Снимка: gotvach.bg

Често може да чуете, че някой има болни бъбреци, като обикновено този здравословен проблем засяга както възрастни, така и съвсем млади и активни хора, и деца.

Обикновено под болни бъбреци се разбира не само обикновеното възпаление на бъбреците, но и проявите на бъбречнокаменна болест.

Наред със сериозното консервативно лечение, което трябва да се предприеме с помощта на лекарите, има редица билкови чайове, които да се пият при болни бъбреци.

Техният прием ще ускори процеса по изхвърляне на камъните от тях и съответно оздравяването. Важно е също не само какви чайове се приемат при болни бъбреци, но и в какво количества, като тук правилото е - колкото повече, толкова по-добре.

Един от най-препоръчваните чайове при болни бъбреци е шипковият чай. Това отлично противовъзпалително природно средство може да се приема в неограничени количества и оказва бърз благотворен ефект върху болните бъбреци.

В случай, че шипковият чай ви омръзне или не е сред любимите ви, може спокойно да консумирате по 1-2 чаши зелен чай, който също има изразено диуретично действие и улеснява изхвърлянето на образувалите се в бъбреците песъчинки и камъни.

Лекувайте болните бъбреци с настойка от 2 с.л. сухи стръкове от полски хвощ, накиснати в 1 ч.ч. вряла вода или запарка от 2 с.л. пача трева, сварена за 5 минути в 300 мл вряла вода.

При болки в бъбреците заложете също на листата от бреза, ветрогон, златна пръчица, гръмотрън, глухарче, бял имел, дилянка или бреза.

Един от най-препоръчваните чайове при болни бъбреци е този от мечо грозде, но с него не бива да се прекалява. Специалистите съветват да се правят лечебни курсове с мечо грозде не по-дълги от 7 дни.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати