Агнешките чревца са истински деликатес за ценители. Те могат да се готвят целогодишно, но истината е, че са най-вкусни напролет, около Гергьовден, когато агънцата са млади, а месцето им крехко.
Разбира се, за да се насладите на истински вкусна чорба от агнешки чревца или агнешки чревца на фурна, трябва преди това да ги сварите до готовност, което не е никак трудно.
Всъщност най-досадният процес при готвенето на агнешки чревца е тяхното почистване, което трябва да се направи внимателно и отвън, и отвътре.
След това измитите и изплакнати чревца се сплитат на плитка и се поставят в тенджера.
Ако сте от онези разумни домакини, които ползват тенджера под налягане, варенето няма да ви отнеме много време.
Обикновено времето за варене на агнешки чревца в тенджера под налягане е около 25-30 минути, след като тенджерата зашуми.
Ако все пак имате съмнения, изчакайте да се изравни налягането на тенджерата, свалете капака и проверете готовността на чревцата. При нужда доварете още 10-ина минути.
Коментари