Кексът е един от кошмарите на съвременните домакини. Понякога минават години, преди да се открие точната и изпитана рецепта, при която гарантирано ще се получава вкусен, пухкав и ароматен кекс.
Един наистина лесен начин да не преживеете никога разочарованието от спихналия кекс е да го приготвите в хлебопекарна.
Не само, че може да се приготви кекс в хлебопекарна, но и повечето съвременни машини за печене на хляб имат специална програма да приготвяне на кекс.
Остава само да намерите точната рецепта за приготвяне на кекс в хлебопекарната.
Основното приприготвянето на кекса в хлебопекарната е да се спазват инструкциите на производителя и да се спазва поредността на слагане на продуктите. Препоръчва се течните съставки, като вода, кисело или прясно мляко,олио, яйца, мая и захар да бъдат разбити предварително с телена четка или миксер.
Едва след това в хлебопекарната се слагат първо течните съставки, отгоре се разпределя брашното и се стартира програмата за приготвяне на кекс. Когато времето изтече ще се насладите на равномерно изпечен, ароматен и вкусен кекс.
Коментари