gotvach.bg»Съвети»Какви подправки се слагат на пилешка супа?

Какви подправки се слагат на пилешка супа?

Какви подправки се слагат на пилешка супа?

Пилешката супа е една от най-любимите храни, които малки и големи обожават. Тя е идеално средство за лечение на лека настинка, стопля неповторимо в студените дни. За да е истински вкусно едно ястие, в това число и пилешката супа, то трябва да е овкусено с подходящите подправки. Без подправки нито една гозба не може да стане вкусна и ароматна.

По отношение на пилешката супа, използваните подправки са много. Като цяло всички зависи от вкуса и предпочитанията ви, но някои подправки са напълно универсални – това са солта и черният пипер. Сред най-използваните зелени подправки за пилешката супичка, са магданоз и целина, а ако са пресни, най-добре ги добавете в края на готвенето, за да запазят своята свежест и полезни свойства.

Към пилешката супа може да добавите и малко чубрица и джоджен. Една от средиземноморските подправки, с които може да придадете невероятен вкус на пилешката супа, е розмаринът. Вкусът на девесила и кимона също са подходящи за супичката. Не се притеснявайте да използвате подправки и да експериментирате, защото точно така ще откриете най-добрата комбинация.

Вижте някои неустоими рецепти за пилешка супа: Пилешка супа с домати и картофи, Гъста пилешка супа с фиде.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Аз бих добавила и малко тарос.
0
0