Пилешката супа е изключително вкусна, но също така и много полезна.
Има много рецепти за пилешка супа, но в този съвет ще ви разкажем какво се слага в класическата пилешка супа.
По принцип пилешката супа може се прави от сварените кокали за бульона и след това да използвате само отделеното месо. Можете да използвате и цяло пиле или само бялото месо.
Като добавка към пилешка супа можете да сложите картоф, морков, чушка, лук, пащърнак - ситно нарязани. С тях ще направите още по-богат пилешкия бульон. Не е препоръчително да използвате и кубчета готови бульони, защото те ще добавят излишна химия към иначе полезната супа.
Най-добре е да използвате самото месо с кости, за да направите бульона. За да стане още по-богат, сложете клонки магданоз, можете да сложите и клонки от целина.
По технология в пилешката супа се слага и глава целина - така вкусът става още по-богат.
След като направите бульона, се слагат всички зеленчуци като картофите се оставят накрая, заедно с фидето, защото на тях не им трябва много време - особено ако са ситно нарязани.
Подправките за пилешка супа са всички гореизброени в сушен вариант, а също така, сол, черен пипер. Някои хора добавят сушена чубрица, сушен джоджен. Интересен вкус пилешката ви супа ще добие с естрагон.
За застройка на пилешка супа използвайте жълтъци и кисело мляко, а след това добавяйте от бульона, за да темперирате яйцата. Накрая добавете ситно нарязан магданоз и поднесете вкусната топла пилешка супа с резен лимон.
Ако сте решили да си приготвите пилешка супа, препоръчваме непременно да опитате от нашите рецепти за:
Коментари