Какви храни са противопоказни при хемороиди?

Какви храни са противопоказни при хемороиди?

Какви храни са противопоказни при хемороиди?

Хемороидите са един от най-неприятните здравословни проблеми, с които човек може да се сблъска. За съжаление, все повече хора се оплакват от хемороиди, получени в резултат на застоялия начин на живот и нездравословното хранене. При наличие на хемороиди е хубаво да се избягват някои храни, които могат допълнително да обострят състоянието.

Необходимо е да се избягват прекалено пикантни и подправени храни, лютите чушки, консервираните храни, тежки меса като свинско и говеждо. Като цяло трябва да се избягват всички храни, които запичат, защото те допълнително утежняват положението.

Алкохолът спада към категоричното забранените напитки при наличие на хемороиди. Една от най-вредните алкохолни напитки е виното. Редовното пиене на червено вино може да предизвика хемороиди, тъй като танините в него вредят на съдовата система на червото. Това важи и за всички концентрирани напитки.

Хубаво е да се внимава със фасула, граха, лещата и соята, защото тези храни увеличават образуването на газове в стомаха. Намалете и тестените изделия, макарони, паста и юфка. Трябва да се наблегне на леката растителна храна, приемът на много течности и не на последно място – редовно движение.

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати