Един от първите спомени, който мнозина от нас имат, е за вкусна юфка, която традиционно се сервираше в детските градини.
Сварената юфка, станала любима на малки и големи, обикновено се гарнира със сирене и захар. Но по-авантюристично настроените могат да избягат от традиционната комбинация и да опитат варената юфка с вкус и сос по избор.
Приготвянето на варена домашна юфка не е никак трудно и дори и дете може да се справи с тази задача.
Ако ползвате готова юфка, закупена от магазина, на самата опаковка има точни указания за приготвянето ѝ. В случай, че такива липсват или ви се струват неясни, може да следвате нашите указания.
За 2-3 порции юфка ви трябват 1 л вода или прясно мляко, щихка сол и около 250 г юфка. Пригответе също масло или зехтин.
Кипнете водата или млякото, добавете солта и юфката. Варете до готовност, като времето за варене на домашната юфка е 3-4 минути, докато за юфката от магазина ще трябва да отделите 5-6 минути.
Свалете от котлона, залейте със струйка зехтин или добавете масло, разбъркайте и гарнирайте на вкус.
Коментари