Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари нахут?

Колко време се вари нахут?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Колко време се вари нахут?

Нахутът е бобово растение, което се готви като останалите бобови храни. За да може да му се насладите напълно, без да получите в замяна неприятни газове или подуване на стомаха, е добре първо да го накиснете.

Оставете накиснатия нахут да престои във водата поне 12 часа, след което го измийте и отцедете много добре. Прехвърлете в тенджера, залейте с вода и гответе около 40 минути на тих огън под похлупак или 20 минути в тенджера под налягане.

След това можете да си приготвите много лесно вкусна яхния с нахут или традиционен хумус.

Нахутът се смята за един от най-добрите помощници при вегетарианското хранене или при храненето по време на пости.

Разгледай също нашите съвети за готвене на нахут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати